Logo
Van Haber 15.02.2025 - 12:57

Van Büyükşehir Belediyesine kayyum atandı

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen 3 yıl 9 ay hapis cezasının ardından bugün sabahın erken saatlerinde görevinden uzaklaştırıldı.

Van Büyükşehir Belediyesine kayyum atandı

Zeydan'ın görevden uzaklaştırılmasının ardından yerine Van Valisi Ozan Balcı, Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi.

Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; “Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan’ın Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinin 2023/77 Esas sayılı dosyası kapsamında 11.02.2025 tarihinde görülen duruşmasında “Silahlı Terör Örgütüne Bilerek ve İsteyerek Yardım Etme” suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası alması nedeniyle; Abdullah Zeydan Anayasa’nın 127’inci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırılmıştır. 5393 sayılı Belediye Kanunun 45 ve 46’ncı maddeleri uyarınca Van Valisi Ozan Balcı Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir” denildi.

Van Akdamar Manzarası

Şehirden Canlı Veriler

Hava Durumu Canlı
Çekiliyor...
Namaz Vakti Diyanet
Çekiliyor...
Son Deprem Kandilli
Çekiliyor...
Sıradaki Haber Yükleniyor...

Size daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz.

meritbet