Promosyon ürün kullanımının avantajları

İnsanlar arasında daha çok "hediye" olarak bilinir. Bir logo ile promosyon amaçlı yapılan genel bir ürün grubuna promosyon ürünü denir. Ayrıca bir ürün satın alınarak verilen hediyelere promosyon denir. Yabancı kaynaklara bakacak olursak tanıtım şu şekilde tanımlanır;

 Reklam, satış promosyon termos veya indirimler yoluyla satış fiyatlarını artırmak. Belli bir büyüme ve gelişme için yapılan işler. Anlaşılacağı üzere dış kaynaklarda satış promosyonu ve reklam çok fazla kullanılmaktadır.

Reklam ülkemizde yaygın olarak kullanılmaktadır; Marka bilinirliğini artırmak için yapılan firma çalışmalarında kullanılan malzemelerin logolarının işlenmesi ve dağıtımıdır. Örneğin; Bu doğrultuda promosyon şemsiye , balon veya logolu bayrak gibi malzemeler beğenilmektedir. Marka bu ürünleri satış sırasında dağıtabilir veya ücretsiz olarak halka dağıtabilir. Satıştan sonra verilirse satış gerçekleşir, halka ücretsiz verilirse farkındalık artar.

 Kâr amacı gütmeyen veya kâr amacı gütmeyen reklam çalışmalarının reklamcılık üzerinde büyük etkisi vardır. Tüketicinin ürünün markasını unutması çok zordur, bu da marka sadakati ve marka bilinirliği sağlar. Promosyon ürünleri de sadece promosyon amaçlı kullanılabilir.

 Doğrudan pazarlama, metin mesajları, e-postalar, çevrimiçi reklamlar, el ilanları, katalog dağıtımı, e-postalar, açık hava reklamcılığı, televizyon, gazete ve dergi reklamları dâhil olmak üzere çeşitli medya aracılığıyla müşterilerle doğrudan iletişim kuran bir reklam biçimidir. Bu doğrudan pazarlama reklamlarına bir reklam eklemekte fayda var.

 İndirimli satışta olan ürün hediyelidir. Bu, tüketici talebini artırmak ve piyasayı harekete geçirmek için yapılır. Tekliflerin reklamını yapmak da yararlıdır.

 Bu, bir müşteriyle ilişki kurmanın en etkili yollarından biridir. Müşteri ile kişisel bir diyalog kurulur ve kısa sürede satış gerçekleşir. Bu tartışma sırasında promosyon ürünleri sunulabilir.

 Bir şirket, marka, devlet kurumu veya kâr amacı gütmeyen bir kuruluş, başarılı PR çalışmaları ile profilini yükseltebilir ve bu çalışmalarda reklam ürünleri kullanılabilir. Tanıtım toplantıları, kongre veya fuarlarda dağıtılan özel kampanyalar, markaya yönelik olumlu bir algı oluşturmakta ve farklı kitlelerin markaya ilgi duymasını sağlamaktadır.

 Ülkemizde promosyon firmalarının yaptığı bir ankete göre en popüler promosyon ürünleri;

promosyon yağmurluk, not defteri, kalem, USB bellek, güç bankası, Kulaklıklar, anahtarlık, Rozet,  bardak, kalemlik, para kutusu, kartvizit, sırt çantası, Kırtasiye, şemsiye, büro, araba kokusu, Tekstil ürünleri , klasör, bavul, defter.