Kır Düğünü Yapmanın İncelikleri 

 Günümüzde iki eşit düğün mekanı vardır. Bunlardan bir tanesi kapalı yani düğün salonları, diğeri ise açık hava yani kır düğünleridir. Her iki düğün mekanının da seveni oldukça fazladır. Kimin düğün sahibinin hayali kapalı, geniş saray gibi düğün salonları iken kimisinin de adeta bir masaldaymış gibi hissettiren kır düğünleridir.

Günümüzde her iki şekilde tercih edilmekte ve tercih edilmeye devam etmektedir.

Kır Düğünü Yapmanın Avantajları

 Kır düğünleri son günlerde oldukça tercih edilen düğün mekanları arasındadır. Hem yaz aylarında hem de kış aylarında kır düğünleri yapılabilir. Açık hava düğünleri yapmanın bazı avantajları vardır. 

  • Düğünler kalabalık ortamlardır. Elli kişilik gibi küçük çaplı organizasyonlar olmadığı için misafirlerin rahatlığı düşünülmelidir. Birden fazla davetli olacağından kapalı düğün salonları onları bir nevi kısıtlamak gibi düşünülebilir. Fakat kır düğünlerinde olay tam tersidir. Açık havada ekstra masa atılsa bile kalabalık göze çarpmayacak ve içerideki hava azalmayacaktır. Bu sayede misafirler kendilerini daha özgür ve rahat hissedebilirler.
  • Düğün salonlarında belli bir kombin (masa, sandalye, ışıklandırma sistemi uyumu) mevcut iken kır düğünlerini kendi zevkinize göre şekillendirebilirsiniz. Örneğin yetersiz gördüğünüz bir kır düğünü mekanında elbette ağaçlandırma olacağından ağaçların çevresine ışıklandırma yapabilirsiniz. Bu durum maalesef düğün salonlarına yapılamaz çünkü onun için büyük bir elektrik ayarlaması gereklidir.
  • Kır düğünlerinde kişi sınırlaması belli bir sayıya kadar olmaz.
  • Kır düğünleri görsel olarak en iyi koşullar altında hazırlandığında adeta bir masalın içerisindeymiş gibi hissettirebilir. Işıklandırmalar, çiçekler ve süslemeler en iyi şekilde ayarlanırsa oldukça hoş bir görünüm sağlanabilir.

 Kır düğününü güzelleştiren sistemlerden bir tanesi ışıklandırmadır. Aynı şekilde tercih edilen masa ve sandalyelerde çok önemlidir. Kır düğünlerinde kokteyl masası tercih edilebilir. Günümüzde kokteyl masası kiralama imkanı mevcut olduğundan düğün yapacaklara güzel bir tavsiye olacaktır.

Kır Düğünü Doğru Bir Tercih Olacaktır

 Kır düğünleri, rahatından vazgeçemeyen ve kapalı ortamlara gelemeyenlerin vazgeçilmez bir tercihi olacaktır. Destansı bir güzellik ile evlenmek isteyenlerin kır düğünü yapması önerilir. Kır düğünlerinde her şeyi istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz ve bu sayede hayalinizdeki düğünü gerçekleştirerek önce kendinize sonra da davetlilere unutulmaz anılar bırakabilirsiniz.

 Dört mevsim oldukça güzel olan bu kır düğünleri ne kadar davetli olursa olsun oldukça eğlenceli olacak ve herhangi bir yığılma kesinlikle olmayacaktır. Bu sayede hem pist alanı genişleyecek hem de davetliler oldukça keyif alacaktır.