Bursa üzerinde ceza davası süreçlerinde sizlere gereken desteği verebiliriz. Avukatlarımız gerçek ve tüzel kişilere ait tüm ceza davalarını inceliyor. Ceza avukatı hukuki olarakta danışmanlık desteği veriyor. Büromuz içerisinde hukukun farklı alanlarında avukatlarımızla yanınızda oluyoruz. Bursa’da bir avukata ihtiyacınız bulunuyorsa hemen adresinden destek alabilirsiniz. Büromuz, müvekkillerin haklarını en iyi şekilde koruma altına alıyor. Bursa ceza avukatı hizmetlerimizle ceza davalarında öne çıkıyoruz.

Mahkemede Duruşma Hazırlığı Aşamasında Ceza Avukatı Ne Yapar?

Suç işlendiği zaman ceza mahkemelerinde dava görülür. Mahkeme dava dosyası kendisine gelir gelmez dava dosyayı inceler. Ceza avukatı, tensip zaptı düzenlenmeden önce bir dilekçeyle iddianamenin iadesini isteyebilir. Talep kabul görürse eksiklikler giderildikten sonra tekrar dava açılır.

Ceza Davalarında Ceza Avukatı Tutmak Zorunlu mudur?

Türkiye’deki hukuk sisteminde zorunlu avukatlığın durumu yasayla belirlenmiştir. Yaşı küçük olanlar, kendini savunamayacak kişiler ve beş yıldan fazla olan bir suçtan yargılanan vatandaşlar zorunlu avukat desteğinden yararlanır. Avukat tutmaya maddi gücü bulunmayanlar için Barolar tarafından ücretsiz avukat ataması gerçekleştirilir. Bir avukattan hukuki yardım almak, yargılama sırasında meydana gelecek usul hatalarının da önüne geçilmesini sağlar. Ceza avukatı, tüm dosyaları ayrıntılı inceler ve bilgileri müvekkilleri ile paylaşır. Ceza davası dosyasında müvekkili lehine veya aleyhine tüm bilgiler detaylı şekilde açıklanır. Ceza davası yargılanan kişinin temel hak ve özgürlüklerine doğrudan müdahale edebilir. Bu yüzden uzman avukatlarla çalışmak gerekir.

Ceza Avukatı Delil Toplama Yetkisine Sahip Midir?

Ceza avukatı, delil toplama konusunda bazı mesleki haklara sahiptir. Delillerin büyük bir bölümü soruşturma aşamasında istenir. Ceza avukatı, müvekkilinin lehine olan tüm delilleri soruşturma aşamasında savcılığa sunabilir. Avukat delil toplarken Kişisel Verilerin Korunması Kanunu‘nun ihlal edilmeden hareket etmesi gerekir. Bursa ceza davası avukatı kanun hakkında detayları bilmesi gerekir. Olayları en ince ayrıntısına kadar inceleyen avukatlar savunmayı sağlıklı bir şekilde yapabilir.