Trabzonspor’da Şamil Ekinci'nin hakkı tamamen teslim edilmiş midir?

 

 

Şamil Ekinci'nin hakkı tamamen teslim edilmiş midir? Hiç kimsenin edilmediği gibi onunda edilmemiştir. Öyle zaman oldu ki, kazanılan üç kupayı masanın üzerine koyduğu bir genel kurulda Şamil Bey az oy aldığı için ağlamıştır. Ali Kemal'in satışında Gazipaşa Caddesi'nde büyük hakarete uğramıştır.

1979-80 sezonunda 4. şampiyonluk kazanıldıktan sonra ne olduysa Şamil Bey ve ekibi istifa ederek yeniden görev kabul etmeyeceklerini deklare ettiler. Oysa bu olaydan bir ay önce Şamil Ekinci'nin jaguar marka arabası ile birlikte bir aya yakın bir süre içerisinde Almanya ve İsviçre'de dolaştık.

Çok enteresandır, beraber olduğumuz süre içinde bana ayrılacağından hiç söz etmedi. Ancak, Trabzon'da ne olduysa görevi bıraktılar. O dönemde yeni oluşan Divan Kurulu, Trabzonspor'un önde gelenleriyle geniş çaplı bir toplantı düzenleyetek benim ismim üzerinde karar kıldılar.Trabzon haber basınında bolca yer aldı bu konu.

Bunu bizzat Divan Başkanı Rıfat Dedeoğlu bana bildirdi. Bir nevi emrivaki yaparak beni başkan yaptılar. Bunu bir askerlik görevi, vatan borcu gibi gördüğüm için reddedemedim”

Faruk Nafız Özak — (Trabzonspor eski futbolcusu ve eski başkanı)

- “O dönemlerdeki şampiyonlukların arkasında öncelikli olan tek Trabzonlu futbolcuların çok önemli katkıları oldu, Tabi ki Yönetimlerde de önemli ve unutulmaz insanlar vardı. Bunlardan biri benim de çok saygı duyduğum, değer verdiğim Şamil Ekinci idi. Çok genç yaşta babasının sanayiciliğini Trabzon'a taşıyarak kurduğu un ve çuval fabrikası ile hem yurt içine, hem de yurt dışı başarıları çoktu.

Şamil Ekinci, başarılı yöneticiliğinin yanı sıra ekonomiyi de yakından takip edip geleceği görebilme özelliğine sahipti,

İktisadi özellikleri Trabzonspor konusunda onu yeni ekonomik tedbirler almaya zorladı. O güne kadar kulüplerin en önemli gelirleri hâsılat gelirleri ve toplanan bağışlardı. Ancak, bu gelirler de her yıl şampiyon olan Trabzonspor gibi bir takımın bütçe açığı için yeterli değildi.