Van'ın Gürpınar İlçesinde muhtarlara yönelik yıl sonu değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Kaymakam Fatih Kayabaşı ve Belediye Başkanı Hayrullah Tanış öncülüğünde düzenlenen toplantı Gürpınar Belediyesi tarafından 2019 yılından itibaren yapılan yatırım ve çalışmalar ile 2023 yılında yapılacak hedefleri anlatan sunum ile başladı.

Gürpınar Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda muhtarlar tek tek söz alarak görüşlerini dile getirdi.

Muhtarlar, başta parke taşı ve doğal gaz çalışmaları olmak üzere mahallelerine yapılan yatırım ve hizmetler için Belediye Başkanı Hayrullah Tanış'a teşekkür ederken 2023 yılıyla ilgili istek ve taleplerini iletti.

Programda konuşan Gürpınar Kaymakamı Fatih Kayabaşı, "Gürpınar için taş üstüne taş koyan, güzel ve müreffeh yarınlara ulaştırmak için Kaymakamlığımızın, Belediyemizin ve Valiliğimizin devam eden çalışmalarıyla vatandaşlarımızın hayatına dokunan ve problemleri çözen bir ilçe olarak çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış ise böylesi toplantıların kendileri için bir yol haritası olduğunu ve çok önemsediklerini belirtti.

 Vatandaşa karşı sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini belirten Tanış, "Bunu hep söylüyorum bizden öncekiler bizim yaptığımız işin yarısını yapmış olsalardı bugün bambaşka işlerle uğraşıyor olurduk. Buna rağmen ortaya koyduğumuz çalışma gerçekten takdire şayandır. Verilerle, rakamlarla her şey ortadadır ki bizler 20 yılda yapılmayan işi 3 buçuk yıla sığdırdık." dedi.

Tanış: 'Gürpınar'a 262 konut kazandırıyoruz'

Konuşmasında muhtarlara müjde veren Belediye Başkanı Tanış, Gürpınar'ın konut ihtiyacını ortadan kaldırmak amacıyla 262 konut inşa edileceğini söyledi.

Tanış, "İlçemizde memurumuzu, askerimizi, polisimizi ve öğretmenlerimizi tutamadığımız sürece ilçemizi büyütemeyiz. Bu insanları burada tutmanın iki şartı var. Birincisi konut ikincisi ise doğal gazdır. Hamdolsun doğal gaz sorununu çözdük. Hayal diye tabir edilen bu projeyi ilçemize kazandırdık. Altyapı çalışmalarının büyük oranda tamamlandığı ilçe merkezimize önümüzdeki hafta doğal gazı entegre ediyoruz. Konut projemiz için ise yaklaşık 100 milyon liralık kaynak ayırdık. 112'sini belediyemiz, 150'sini ise TOKİ vasıtasıyla yapacağız. Allah'ın izniyle mart ayında ilk kazmayı vuruyoruz. Hedefimizin 11 ayda vatandaşlarımızın kullanımına sunmaktır. Şunu net belirtmem lazım; bizler milletin parasını yine millet için doğru, stratejik ve yerinde harcıyoruz. Sürekli ilçemiz için yeni kaynak oluşturma arayışındayız. Bu anlamda başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Bakanlarımıza, Ak Parti Van Milletvekilleri ve İl Başkanımıza, Valimize ve tüm meclis üyesi dava arkadaşlarım ile belediye personellerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Programa muhtarların yanı sıra İlçe Jandarma Komutanı Samet Ali Kılıçoğlu, Emniyet Amiri Ömer Yaylacı, kurum amirleri ve belediye meclis üyeleri katıldı.