SMM, başka bir söylenişle social media marketing Türkçemize sosyal medya pazarlama olarak çevrilmektedir. Sosyal medya platformlarına ilişkin tüm faaliyetler, SMM panel üzerinden aracısız bir şekilde gerçekleştirilir. Böylece sosyal medya platformlarına ilişkin sayılar, gözle görülür bir şekilde artar. Bu da kullanıcıların son derece hoşuna giden ve isteyecekleri eylemlerden biridir. Kullanıcıların ticari amaçlarını tamamıyla karşılayan panel eylemleri, planlı ve başarılı bir şekilde kolayca yürütülür. Böylece her türden kullanıcı, bu tarz yöntemler izler.

Sosyal Medya Paneli Nedir?

Sosyal medya paneli, son derece işlevsel bir mekanizmadır. Mekanizma üzerinden pek çok faaliyet başarıyla yürütülüp sosyal medya alanında başarılı olmanın önündeki engellerden arınılmış olunur. Bu, herkesin kendine göre uygulayabileceği ve başarıya ulaşma konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağı eylemlerdendir. Böylelikle sosyal medya platformlarında istenilen ve hedeflenilen sayılara daha kolay şekilde ulaşılır. Önemli olan hangi sosyal medya platformu üzerinde ne tip eylemlere ihtiyacın olduğunun gerektiğince bilinmesidir. 
Sosyal medya bayi paneli üzerinden sosyal medya platformlarındaki takipçi ve beğeni sayıları daha uygun fiyatlara arttırılabilir yani bu hizmet daha ucuza ve uygun fiyatlara satın alınmış olur. Kullanıcılar ticari faaliyet veya girişim içine girecekleri vakit, böylesi maliyetleri mutlaka hesaba katmak durumundadırlar. Aksi takdirde kar konusunda yanılabilirler ve bu onları hayal kırıklığına uğratabilir. Bu, hiçbir kullanıcının başına gelmesini isteyeceği durumlardan değildir.