Finansal teknoloji sektörünün öncü markası Param, 2022’nin ilk dokuz ayında da büyümesini sürdürdü.

ParamKart ile yapılan işlem adedi, bir önceki yılın ilk dokuz ayına göre yaklaşık yüzde 303, işlem hacmi ise yaklaşık yüzde 584 oranında arttı. Benzer bir yükseliş ivmesi, ParamPOS ürününde de kaydedildi. ParamPOS’un, 2021’in ilk dokuz aylık dönemine göre 2022’de işlem hacmi yüzde 246 artarken, işlem adedi ise yüzde 192 artış gösterdi.


Yenilikçi ürünleri ve çözümleriyle fintech sektörüne öncülük eden Param, 2022 yılının ilk dokuz aylık verilerini açıkladı. ParamKart ile yapılan işlem adedi, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 303 oranında artarken, işlem hacminde ise yaklaşık yüzde 584 oranında büyüme kaydedildi.

ParamKart ile en fazla harcama ”Bakkallar ve Süpermarketler” sektöründe yapıldı

Param’ın açıkladığı rakamlarda büyüme oranlarıyla birlikte kullanıcıların en fazla harcama yaptığı sektörlere de yer verildi. Buna göre 2022’nin ilk dokuz aylık döneminde ParamKart ile en fazla harcama ‘’Bakkallar ve Süpermarketler’’ sektöründe yapıldı. Harcamanın en çok olduğu sektörler arasında ‘’Akaryakıt ve Yol Hizmetleri, Çeşitli Elektrik, Elektronik ve Beyaz Eşya Dükkanları ve Yazarkasa Sağlayıcıları, Bilgisayar Yazılım Mağazaları ve Aile Giyim Mağazaları’’ yer aldı.

ParamKart ile en fazla işlem adedi gerçekleşen sektörler ise ”Bakkallar ve Süpermarketler, Akaryakıt ve Yol Hizmetleri, Yemek Yerleri ve Restoranlar’’ şeklinde sıralandı.

En çok harcama yapılan iller belirlendi

ParamKart’ın paylaştığı bilgiler arasında en çok harcama yapılan iller de yer aldı. Verilere göre ParamKart’ın en çok kullanıldığı şehirler; İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli ve İzmir olarak sıralandı.

ParamPOS’un işlem hacmi yüzde 246 arttı

Finansal teknoloji sektörünün lider POS markası ParamPOS, büyüme trendini sürdürdü. 2022 üçüncü çeyrek dönemi sonunda ilk dokuz aylık veriler ele alındığında, 2021 yılının ilk dokuz aylık verilerine göre işlem hacmi yüzde 246 oranında büyürken, toplam ciro 22,7 milyar TL’ye ulaştı. Bununla beraber, işlem adedi ise yüzde 192 büyüyerek yaklaşık 64 milyon oldu.

İşlemlerin çoğu pazartesi günleri gerçekleşti

ParamPOS aracılığıyla, 2022 yılının Ocak-Eylül aylarını kapsayan döneminde yapılan işlemlerin çoğu pazartesi günleri gerçekleşirken, günün en çok işlem yapılan saati ise 14.00 olarak kaydedildi. Harcamaların yüzde 77’si tek çekim, yüzde 23’ü ise taksitli olarak gerçekleşti.

En fazla işlem hacmine sahip sektörler Pazaryerleri

Kullanıcıların harcama alışkanlıklarını gözler önüne seren verilerin ışığında, en çok işlem yapılan sektörler de belirlendi. Buna göre e-ticaretin can damarı olan Pazaryerleri, en fazla işlem hacmine sahip sektörlerin başında yer almaya devam etti. Pazaryerleri sektörünü Sigorta, Yapı Malzemeleri, Hırdavat ve Nalburiye sektörleri takip etti.

”Başarılı büyüme performansımızı sürdürmenin mutluluğunu yaşıyoruz”

Param Group CEO’su Emin Can Yılmaz, 2022 yılının ilk dokuz aylık verilerini şöyle değerlendirdi: ”Fintech sektöründe büyürken kullanıcılarımızı ve iş ortaklarımızı memnun etmeyi, onlara en iyi ürün, hizmet ve deneyimleri sunmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda, teknolojiden insan kaynağına kadar işimizin her alanına yatırım yapıyoruz. 2022’nin ilk dokuz ayında başarılı büyüme performansımızı sürdürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kullanıcılarımızın beklentilerine ve ihtiyaçlarına cevap veren projelere odaklanarak, finansal teknoloji sektörünün gelişimine liderlik yapmaya devam edeceğiz.”


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı