Dişlerin çarpık ya da düzensiz olmasından dolayı kemik gelişimi tamamlanmadan diş hekimine muayene olmakta fayda vardır. İnsanlar genelde dişçi koltuklarından korkar ve düzenli muayenelerini aksatır. Ancak dişlerin çarpık olması ilerleyen zamanlarda bruksizm gibi can sıkıcı hastalıklara sebep olacağından dolayı mutlaka senede 2 kez diş hekimi kontrolü yapılmalıdır. Kemik gelişimi devam eden yetişkin bireylerin de ortodontik tedaviye cevap verdikleri görülmüştür.

Bursa Ortodonti Uzmanı Merve KURT da hastalarına hangi yaşta olursa olsunlar çarpık olan ve hoş durmayan dişlerini kontrol ettirmelerini önermektedir. Alanında uzman hekimler ortodonti tedavisi ne kadar sürer sorularınıza farklı cevaplar verecektir. Çünkü herkesin ağız ve diş yapısı farklıdır. Dolayısıyla kemik yapılarından dolayı tedaviye cevap verme durumları da değişiklik gösterecektir.

Ortodontik Tedavide Başarı Şansı Nedir?

Ortodonti diş hekimliği alanında diş ve çenenin şekil bozukluklarının düzeltilmesiyle ilgilenen bilim dalıdır. Uzman ortodontistler hastalarını erken yaşlarda daha rahat tedavi edebilseler de günümüzde şeffaf plakların da üretilmesiyle artık 50 yaşında bireylerin bile dişlerindeki çarpık durumlar kısa sürede giderilir. Gülüş tasarımı konusunda harikalar yaratan ortodontistler sosyal iletişiminizi güçlendirmek için yoğun çaba gösterir.

Diş telleri ya da şeffaf plaklarla uygulanan tedavide başarı şansı oldukça yüksektir. Eğer hasta hekim uyumu varsa ve denilenler harfiyen uygulanırsa tedaviden maksimum fayda sağlanabilir. Kullanılan malzemelerin kalitesi de önemlidir. Ortodonti tedavisi ne kadar sürer sorularına hekimlerin cevabı ise hastanın uyumuna göre değişir şeklinde olmuştur.

Ortodonti Tedavisi Kimler İçin Uygundur?

Doğuştan hematolojik hastalıklarından dolayı dişlerinde çarpıklık olan ya da diş çıkarılırken şekil bozuklukları yaşayan bireyler ile travmalar sonucu diş şekli dağılan insanlar ortodonti tedavisi için uygundur. Kimi zaman yalnızca şeffaf diş plakları yeterli olabilirken kimi durumlarda da diş telleri kullanılabilir. İşlem çok ağrılı olabilir ve bunun için hekimler hastalarını lokal anestezi altında işleme tabi tutar. Böylece minimum düzeyde ağrılarla işlemler tamamlanır.

Diş teli takıldıktan sonra yeme içme gibi durumlara dikkat edilmeli ve düzenli aralıklarla mutlaka fırçalanmalıdır. Ayrıca tedavi yaklaşık 1-2 sene civarında sürebileceği için ortodonti tedavisi ne kadar sürer gibi soruların cevaplarını en iyi tedaviye başlayan ortodonti uzmanından alabilirsiniz. Bursa Ortodonti Uzmanı Merve KURT da bu konuda görüşlerini bildirerek hastalarına en iyi tedaviyi uyguladıktan sonra gereken bilgilendirmeleri yapmaktadır. Gülüşünde dişlerinden kaynaklı utanma yaşayan bireyler ve dişlerinde çarpıklıktan dolayı özgüven kaybı yaşayan insanların ortodonti tedavisine kısa zamanda başlamaları önerilmektedir.

Kaliteli uyku için neler yapmalıyız? işte öneriler Kaliteli uyku için neler yapmalıyız? işte öneriler