Bu yıl Kentucky Genel Kurulu'nda sunulan bir yasa tasarısı, asgari ücreti 7,25 dolara yükseltmeyi amaçlıyor. Mevcut asgari ücret, federal asgari ücretin altında olan saatte 2,13 dolar. Ayrıca, Kentucky'nin asgari ücreti, asgari ücreti 2,13 ABD doları olan bahşiş veren çalışanlar için geçerlidir. Kentucky asgari ücreti, enflasyona ayak uydurmak için her üç yılda bir artar. Cumhuriyetçi olan Kentucky valisi ve GOP kontrolündeki Genel Kurul, asgari ücret artışına karşı çıktı.

Kentucky'de bahşiş veren çalışanların asgari ücreti 2,13 dolar

Uçan çalışanlara Kentucky'deki asgari ücreti ödediğinizden emin olmak istiyorsanız, bu yasanın nasıl çalıştığını anlamanız gerekir. Bahşiş, konaklama endüstrisinde yaygın bir uygulamadır. Bu nedenle, asgari ücret ile müşteri bahşişleri arasındaki farkı telafi etmelisiniz. Neyse ki, Kentucky'de uçuk çalışanlar için asgari ücret 2,13 dolardır.

Asgari ücret 7,25 dolar

Kentucky, ülkede federal asgari ücreti olmayan birkaç eyaletten biridir. Bununla birlikte, bir eyaletin asgari ücreti, federal ve eyalet asgari ücretlerinin bir kombinasyonu ile belirlenir. Sonuç olarak, bazı çalışanlar diğerlerinden daha yüksek ücret alabilir. Ek olarak, bazı işçiler asgari ücretin altında bir ücret alma hakkına sahip olabilir. Bu durumlarda işveren, Ücret ve Saat Dairesi'nden daha düşük ücret ödeyebileceklerine dair bir belge almak zorundadır.

Kentucky asgari ücret ve daha fazlası için https://minimumwagess.com/kentucky-minimum-wage/ linkinden bilgilere ulaşabilirsiniz.

Federal asgari ücret 2022'de 7.25 dolar

Federal asgari ücret artıyor, ancak bugün satın aldığı miktar neredeyse altmış yılda olduğundan daha düşük. Ekonomi Politikaları Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırmaya göre, 2022'de bugünkü değerinden daha az değere sahip olacak. Bu büyük ölçüde artan kira ve yiyecek maliyetlerinden kaynaklanmaktadır. Piyasa baskıları son yıllarda ücretleri daha da yükseltmiş olsa da, bunlar enflasyon tarafından yok ediliyor.

Kentucky'de asgari ücreti artırma planları

Kentucky milletvekilleri şu anda 2022 yılına kadar asgari ücreti artırma planlarını düşünüyorlar. Ancak, böyle bir değişikliğin eyalet ekonomisini nasıl etkileyeceği belli değil. Kentucky'nin, ülkenin geri kalanıyla birlikte patlak vermeyen bir işgücü sıkıntısı olduğunu düşünmeye değer. Bu, küçük işletme topluluğu için bir kriz yarattı.

Ekonomi üzerindeki etkisi

Yakın tarihli bir araştırma, asgari ücreti günde birkaç dolar artırmanın tüketici harcamalarını önemli ölçüde artırabileceğini ve ekonomiyi artırabileceğini gösteriyor. Kentucky'de asgari ücretteki artışın kazançları yüzde 27 artıracağı ve 2015 yılına kadar Kentucky'nin GSYİH'sinde 546 milyon dolar daha yaratacağı tahmin ediliyor. Ayrıca 2015 yılına kadar eyalette iki yüz altmış iş yaratacak. Ülke genelinde, ulusal bir asgari ücret artışı otuz milyon işçiyi etkileyecek ve GSYİH'yi 32,6 milyar dolar artıracaktır.

Devlet geliri üzerindeki etkisi

Yakın tarihli Kentucky asgari ücret yasası, yasanın ekonomik etkisi hakkında soruları gündeme getiriyor. Artış, düşük vasıflı işçileri korumayı ve asgari yaşam standardını sürdürmeyi amaçlarken, arz ve talep ile uyumlu değil. İstihdama mal olacak ve hükümet bağımlılığında bir artışa yol açacaktır. Kentucky asgari ücretinin etkisi, amaçlanan faydalarından çok daha zararlı olacaktır. Bu makale, asgari ücret artışlarının lehinde ve aleyhinde olan argümanları incelemekte ve çeşitli eğitim seviyelerine sahip işçilerin istihdam seviyelerini karşılaştıran yeni bulguları incelemektedir