Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde deprem yaşandı. Bölgede çok sayıda artçılar devam ederken, vatandaşların binalara girmemesi istendi. 10 ili vuran 7,4'lük depremde 100'lerce binada yıkımlar meydana geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm birimlerin AFAD koordinasyonunda teyakkuz halinde olduğunu belirterek, 'geçmiş olsun' dileklerini iletti.

ANKARA (İGFA) - AFAD'dan alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7,4 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deprem çok sayıda ilden de hissedildi.

Depremin ardından en büyüğü 6,6 büyüklüğünde olmak üzere an itibarıyla 78  artçı deprem meydana gelirken, birçok ilde binaların yıkıldığı öğrenildi.

Deprem, yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

AFAD, saat 12.30 itibariyle depremin büyüklüğünü 7,7 olarak güncelledi.

SAKOM’dan alınan ilk bilgilere göre an itibarıyla Kahramanmaraş’ta 70, Gaziantep’te 80, Şanlıurfa’da 13, Diyarbakır’da 14, Adana’da 10, Adıyaman’da 13, Osmaniye’de 20, Hatay’da 4, Kilis’te 8 ve Malatya’da 47 olmak üzere toplam 284 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay ve Kilis’te 2323 vatandaşımız yaralanmıştır. 

Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında depremin seviyesi 4. seviye olarak ilan edilirken, illerde ve Başkanlık AFAD merkezinde tüm afet grupları toplandı.

Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, geçmiş olsun dileklerini ileterek, tüm birimlerin AFAD koordinasyonunda teyakkuz halinde olduğunu açıkladı.

Erdoğan, paylaşımında, "Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizin pek çok yerinde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir. Depremden etkilenen bölgelere arama kurtarma ekiplerimiz ivedilikle sevk edilmiştir. İçişleri ve Sağlık Bakanlığımız, AFAD, Valiliklerimiz ve diğer tüm kurumlarımız çalışmalarına hızla başlamıştır. Biz de yaşanan deprem sonrası başlatılan çalışmaları koordine ediyoruz. Yaşadığımız bu felaketi inşallah hep birlikte en kısa sürede ve en az hasarla atlatmayı temenni ediyor, çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerine yer verdi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizin pek çok yerinde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir.

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) February 6, 2023

 

ŞANLIURFA VALİSİ SALİH AYHAN'DAN AÇIKLAMA

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, ilk belirlemelere göre 19 binanın yıkıldığını ve 18 kişinin hayatını kaybettiğini ve 77 yaralı olduğunu açıkladı.

OSMANİYE’DE 7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, kentte 65 binanın yıkıldığını, 7 kişinin hayatını kaybettiğini, kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

MALATYA: 23 kişi hayatını kaybetti, 140 bina yıkıldı, 420 yaralı var.

ADIYAMAN: En az 100 bina yıkıldı, 28 kişi öldü

ADANA ÇUKUROVA’da; 14 katlı bina yıkıldı.

DİYARBAKIR: 7 bina uyıkıldı, 6 kişi hayatını kaybetti, 79 yaralı var.

SURİYE MEDYASI: Halep, Hama, Lazkiye kentlerinde 42 kişi hayatını kaybetti, 200’den fazla yaralı var.