İşçi Kart Okutma Sistemi Nedir?

 

İşçi kart okutma sistemi; başlıktan da anlaşılacağı üzere, işçilerin sisteme kayıtlı cihazlara okuttukları kartları ifade etmektedir. Kart okuma sistemi genellikle; Belli bir sayı üzerinde işçi çalıştıran Fabrikalar, tekstiller vb. yerler de kullanılmaktadır. İşçiler, sisteme kayıtlı kartlar yardımı ile kartlarını okutmak sureti ile kuruma giriş yaptıklarını kayıt altına almaktadırlar. İşçi kart okuma sisteminin birçok avantajı bulunmaktadır.

 

İşçi kart okuma sisteminin nasıl çalıştığı, işçi kart okuma sistemlerinin kuruma veya işçilere olan avantajları ve sistemin fiyatı ile ilgili bilgiler yazının devamında ayrıntılı bir şekilde açıklanmaktadır. Yazıyı baştan sona okuyan bireyler, sistem ile alakalı kapsamlı bilgi sahibi olabilmektedirler.

 

İşçi Kart Okutma Sistemi Nasıl Çalışır?

 

İşçi kart okuma sisteminin çalışma sistemi oldukça basittir. Fabrika veya firma yetkilileri, işçi kart okutma Sistemi cihazlarını satın alarak, işçilerin giriş veya çıkış yaptıkları alanlara yerleştirmektedirler. İşçiler, Binaya giriş yapacakları sırada, kendilerine telsim edilen kartları cihaza okutturduktan sonra çalışmaya başlamaktadırlar.

 

İşçi kart okutma sistemlerinin, işverenlere kazandırdıkları en önemli özelliklerden biri de, günlük işçilerin işe gelip gelmediklerinin takibi, işçilerin işe hangi tarih veya saatlerde geldiklerinin takip edilebilmesidir.

 

İşçi Kart Okutma Sistemlerinin Avantajları?

 

l İşçilerin, yoklamalarının düzenli olarak kayıt altına alınması

l İşçilerin, işe sürekli geç veya erken gelmelerinin kayıt edilmesi,

l İşçi yoklaması alan işçilerinin iş yükünün hafiflemesi

l İşçi yoklaması alan personel sayısının düşürülerek, ekonomik kazanç sağlanması

İşçi Kart Okutma Sistemi Fiyatı?

 

İşçi kart okuma sistemi cihazlarının fiyatları kalite ve kurumların vermiş oldukları fiyatlardan dolayı değişkenlik göstermektedir. İşçi kart okuma fiyatları geniş kapsamlı incelendiğinde; en düşük fiyatların 400 TL olduğu, en yüksek sistem fiyatlarının ise 23000 TL olduğu görülmektedir. Kurumlar, ekonomik durum ve ihtiyaçlarına istinaden cihaza seçimi yapabilmektedirler.