İngilizce İş Mülakatında Hangi Sorulara Cevap Verilir?

2020’li yıllarda olduğumuz şu günlerde İngilizce bilmenin bir gereklilikten ziyade zorunluluk haline geldiğini söyleyebiliriz. Bilhassa akıllı telefon uygulamaları sayesinde kısa sürede İngilizce konuşma pratiği yapmak mümkün hale gelir.

İngilizce Neden Önemlidir?

İngilizce; dünya üzerindeki 53 ülkenin resmi dilidir. 400 milyondan fazla insanın İngilizce konuştuğu bilinen bir husustur. Farklı bir ülkeden insanla iletişim kurmak adına İngilizce öğrenilmesi şarttır. 2025 yılında dünya üzerinde bir milyardan fazla insanın İngilizce konuşacağı iddia edilir. Bu durum; İngilizcenin önemini ortaya koyar. Bir başka deyişle, İngilizce öğrenmek ve konuşmak; yabancılarla etkili bir şekilde iletişim kurmak isteyen insanlar adına hayati bir gerekliliktir.

İngilizce; doğru kullanıldığı takdirde insanlara birçok kapıyı açar. Çünkü, İngilizce; iş dilidir. Bir başka deyişle, iş dünyasında en çok konuşulan dildir. Küresel bir iş gücüne girmek isteyen insanların İngilizce bilmeleri şarttır. Nokia, Renault, Samsung, SAP, Microsoft gibi dünyaca ünlü şirketlerin kurumsal resmi dilleri İngilizcedir. İngilizce; eğlence dünyası adına da önemlidir. Takdir edersiniz ki, dünyanın en iyi filmlerinin, dizilerinin ve kitaplarının dili İngilizcedir. İnsanlar; İngilizce öğrendikleri takdirde geniş bir eğlence kaynağına sahip olurlar. Bunun yanı sıra, İngilizce kitaplar okuyarak ya da altyazısız İngilizce filmler izleyerek kültür seviyelerini geliştirirler.

İnternet; içerisinde bulunduğumuz çağın olmazsa olmazlarından birisidir. Ancak, interneti doğru kullanmak şarttır. Yapılan araştırmalara göre dünya üzerindeki internet sitelerinin yüzde 52’si İngilizce dilinde görüntülenir. İngilizce bilen insanlar; internet dünyasındaki içeriklerin yarıdan fazlasına erişmiş olurlar.

İngilizce İş Mülakatında En Sık Sorulan Sorular Nelerdir?

İş görüşmesi İngilizce mülakat sürecinin birçok kişi için korkutucu olduğunu ifade edebiliriz. Bilhassa İngilizce konuşma pratiği olmayanlar; bu süreci atlatamayacaklarını düşünürler. Ancak, iş görüşmesi İngilizce mülakat süreci öncesinde detaylı bir hazırlık gerçekleştirildiği takdirde herhangi bir sorun yaşanmaz. Gelin, iş görüşmesi ingilizce mülakat sırasında en çok sorulan sorulara bir göz atalım!

  • Tell us about your education (bize eğitiminizden bahsedin): Şirketler; görüşmeye çağırdıkları adayın eğitim bilgilerini öğrenmek isterler. Bu noktada, adayın hangi üniversitenin hangi bölümünden mezun olduğunu açıklaması şarttır. Mezun olduğu bölümün yanı sıra hangi yılda mezun olduğunu ve o tarihten bu yana neler yaptığını da belirtmelidir.
  • Where do you see yourself five years from now (kendinizi beş yıl sonra nerede görüyorsunuz): iş görüşmesi ingilizce mülakat sürecinde en sık sorulan sorulardan birisidir. Aday; beş yıl sonra kendisini daha iyi bir pozisyonda görmek istediğini dile getirmelidir. Yeteneklerini geliştirmek ve yeni yetenekler kazanmak gibi hedefleri olduğundan bahsetmelidir.
  • What kind of salary do you expect (maaş beklentiniz nedir): Aday; ücret konusunda makul olmalıdır. Görüşme öncesinde başvuru yaptığı pozisyonda çalışanların ne kadar kazandıklarını araştırmalıdır. Bu soruya da ülke ve sektör şartlarını dikkate alarak cevap vermelidir.