Sabahları ilk ihtiyacımız olan, gece ise son kullandığımız eşya havlulardır. Havlu seçimine fazla özen göstermeyebilirsiniz. Yine de, uygun malzemeye sahip yüksek kaliteli bir havlu, duş deneyiminizi iyileştirebilir. “Havlu Malzemesine Ne Denir?” Biliyor Musunuz? Ayrıca size Havlular İçin En İyi 6 Malzemeyi de veriyoruz.

 

Havlu Malzemesi Nedir?

Havlular için kullanılan kumaşa tipik olarak bukle (Terry) denir. 

 

Havlu yapımında en çok kullanılan kumaş havlu kumaştır ve kumaşın ilmekleri nedeniyle pamuklu havludan daha emicidir. Kesilmemiş ilmeklerden yapılmıştır. Havlu kullanımına göre bu ilmeklerin uzunlukları değişmektedir.

 

Çoğu durumda, havlu yapısını oluşturmak için dokuma teknikleri, ardından havlu havlular kullanılır. Kumaş, esnek olmasını ve nemi daha iyi emmesini sağlayan çıkıntılı ilmeklere sahiptir.

 

İlmekler birbirine sıkıca dokunmuştur ve üstün kaliteli malzemelerden sağlam bir şekilde yapılmıştır. Havlu kumaş nasıl yapılır? Düşük kaliteli kumaşlarda ilmekler daha az sıklıkta örülür ve çekilme veya yakalanma olasılığı daha yüksektir. Havlular ütü gerektirmese de ilmek yığınları dökülebilir.

 

Havlu İçin En İyi 6 Malzeme

%100 Organik Pamuk

En saf pamuk çeşitlerinden biri de %100 organik pamuktur. Toksik kimyasallar kullanılmadan üretilir ve toksin içermez. Ne gübreler ne de böcek ilaçları onu lekelemedi. Çevreye zarar vermeyen çevre dostu uygulamalarla yetiştirirler.

 

Organik pamuklu havlular güçlü, yumuşak ve cilde karşı naziktir. Bu kumaşın hassas ciltler tarafından tercih edilmesinde ve bebeklerin temizliğinde sıklıkla kullanılmasında kritik bir faktördür. Saf pamuklu havlular tipik olarak metrekare başına 350 ila 700 gram arasındadır.

 

%100 organik pamuklu banyo havluları, alışveriş yapıyorsanız ilk tercihiniz olmalıdır. Bu kumaşta zararlı boyalar, kirleticiler veya zehirler yoktur. Beyaz dışındaki renklerle boyandığında da güzel bir bitişe sahip oluyorlar. Stok havlu talebiniz olursa bizimle iletişime geçiniz https://ozaytex.com/stok-havlu/

 

 

Mısır Pamuğu

Firavunların diyarından havlunun başka bir çeşidi geliyor. Mısır pamuğu, herhangi bir pamuğun en ince, en uzun ve en sert liflerine sahiptir.

 

Normal pamuk makinede toplanırken Mısır pamuğu elle toplanır, bu da iki pamuk türü arasında ilgi çekici bir ayrımdır.

 

Havlu İçin En İyi 6 Malzeme

 

Mısır pamuğu

 

Havlularınızda biraz lüks istiyorsanız Mısır pamuğundan havluları seçin. Lüks özelliklerinin yanı sıra geleneksel havlu liflerinden daha emicidirler ve nemi hızla dışarı atarlar.

 

En uzun elyaf uzunluğu Mısır pamuğunda bulunur. Yaklaşık 63,5 mm çevrelerken, Hindistan Yarımadası'nın pamuk mahsulünün çapı yalnızca 23,5 mm veya Mısır pamuğunun %30'undan fazladır. Sonuç olarak, Mısır pamuğu en iyisidir. Bununla birlikte, aynısının geniş çapta erişilebilir olmama dezavantajı vardır. Bu nedenle, aynı fiyat nispeten yüksektir.

 

Türk Pamuğu

Ekstra uzunluktaki pamuk ipliklerden yapılan Türk havlularının uzun bir geçmişi vardır. Türk pamuğu, sadece Ege bölgesinde yetişen yüksek kaliteli uzun lifli bir çeşittir.

 

Uzun lifler, Mısır pamuğu gibi geleneksel pamuk parçalarından daha güçlü ve pürüzsüz iplikler sağlar. Türk pamuğu, yumuşaklık ve emiciliğin ideal kombinasyonunu sunduğu için havlular için en iyisidir.

 

Dirençlidirler, pelüştürler ve çok fazla suistimale dayanabilirler. Nemi emmede mükemmeldirler.

 

Bambu

Bambu havlular, organik pamuklu havlular gibi tamamen bambudan yapılır. Bambu kumaş suni ipek bazlı bir malzemedir. Daha düşük sıcaklıklar için uygun değildir.

 

Bambu lifleri inanılmaz derecede yumuşak ve emicidir. Bambu hippaalerjeniktir ve ciltte hassasiyete neden olmaz. Bu nedenle ciddi cilt alerjisi olan kişiler için ideal bir malzemedir.

 

Pamuk yerine bambu kullanmanın tek önemli faydası, dirençli, hızlı büyüyen bir bitkiyi benimsemenin çevresel faydasıdır. Tekstiller için en çevre dostu elyaf kaynaklarından biri bambudur.

 

Keten

Selüloz lifleri, belirli bir tekstil türü olan keten yapmak için kullanılır. Keten bitkisi bu lifleri saplarının içinde üretir. Bu bitki, kayıtlı insanlık tarihinde ekilebilir en eski bitkiler arasındadır.

 

Havlu İçin En İyi 6 Malzeme - keten kumaş

 

Keten kumaş

 

Daha dayanıklı dokusu ve görünümü nedeniyle pamuktan daha kalın bir kumaştır: bu nedenle daha fazla kuruma süresi gerektirir. En yüksek kalite ve çekiciliğe sahip misafir havluları bile ketenden yapılabilir. Ketenden yapılmış havlular, uygun şekilde bakılırsa yaklaşık 30 ila 40 yıl yaşayabilir.

 

Ketenden yapılan kumaş, daha dayanıklı dokusu ve görünümü nedeniyle pamuktan daha ağırdır. En yüksek kalite ve çekiciliğe sahip misafir havluları bile ketenden yapılabilir. Ketenden yapılmış havlular, uygun şekilde bakılırsa yaklaşık 30 ila 40 yıl yaşayabilir.

 

Havlu Kumaş

Gerçekte, çoğu insan havlu kumaş ifadesini genellikle havlu ile ilişkilendirir, ancak çoğu kişi "havlu kumaşın ne olduğunu" bilmez.

” Gerçekte popüler bir seçimdir. Pamuk, havlu kumaş oluşturmak için az miktarda sentetik elyaf veya karışık iplikle birleştirilir.

 

Havlu kumaşı oluşturmak için ipek, polyester ve diğer lifler de kullanılabilse de, onu dokumak için kullanılan tipik malzeme pamuktur.

 

Havlu İçin En İyi 6 Malzeme - Havlu Kumaş

 

Havlu kumaş

 

"Havlu kumaş neye benziyor" sık sorulan bir sorudur. Kumaşın iç kısmında ilmekler vardır, ancak dış kısmı pürüzsüz ve düzdür.

 

Kullanım şekillerine göre dokuma ve örme teknikleri değişiklik göstermektedir. Örneğin banyo havluları, iki iplikten yapıldıkları için sıkıca sarılmış ilmeklere sahiptir. Pamuklu havlu havluların tek boy ve çift boy çeşitleri vardır.

 

Sık sorulan sorular

3 Havlu Çeşitleri Nelerdir?

Malzemesine, kullanımına ve boyutuna bağlı olarak çok sayıda havlu mevcuttur: plaj havluları, bulaşık havluları, bebek havluları, emici havlular, egzersiz havluları, mikrofiber havlular… Mutfak havluları, el havluları ve banyo havluları üç ana havlu türüdür.

 

3 Havlu Çeşitleri Nelerdir - Banyo Havlusu

 

Banyo havlusu

 

Banyodan çıkınca banyo havlusuna uzanırsın. Birçok banyo havlusu çeşidi vardır. Ellerinizi kurutmak için diğer mutfak aletleri gibi mutfak bezleri de kullanılabilir. İnsanlar genellikle emici bir mutfak havlusu kullanır.

 

Havlular Nelerden Yapılır?

Diğer malzemeler daha popüler olsa da %100 pamuk hala havluların çoğunluğunu oluşturuyor. Sıklıkla kullanılan diğer kumaşlar arasında mikrofiber, bambu, havlu kumaş ve keten bulunur.

 

Neden Terry Bezi Denir?

Dışarı çekmek anlamına gelen Fransızca "tirer" terimi, "terry" adının kaynaklandığı yerdir. Kalın, geleneksel Türk havluları oluşturmak için elle çıkarılan bukle yığınını ima ediyor.

 

Havlu kumaşların üretimi, dokuma tekstil tarihinde daha sonraki bir gelişme olarak kabul edilir. Türk Havlusu, Türk Havlusu veya Türk Kumaşı hala bu havlu türünün isimleridir.

 

Sonuç

Bir havlu için uygun kumaş fark yaratabilir, bu nedenle "havlu malzemesine ne denir" bilmek çok önemlidir. Çeşitli görevler için farklı malzemeler kullanılabilir.

 

Günlük varlığınız büyük ölçüde banyo havlunuza bağlıdır. Ardından, havlu boyutunuza ve havlu stilinize mükemmel şekilde uyan bir banyo havlusu seçin. İhtiyaçlarınıza en uygun seçeneği seçebileceğinizi umar, ılık su ve yumuşatıcı kullanmaktan kaçınmayı unutmayın.