Hasta Yatağı Özellikleri Neler Olmalıdır?

Hasta yatağı özellikleri neler olmalıdır konusunda mühendisler ve bilim adamları sürekli araştırmalar yapmaktadırlar. Bu şekilde hastaların yatmaları gereken süre boyunca tedavilerinin kolay yapılması amaçlanmaktadır. Ayrıca hastanın uzun süre yatması gereken yatakta maksimum konforu bulması ihtiyaçlarını karşılayabilmesi de istenmektedir. Son olarak bakımı yapan kişi için de bunu kolaylaştıracak olan yataklar son teknolojiyle üretilmektedir. Günümüzde pek çok özelliği bir arada bulunduran yataklar bulunmaktadır. Hastanın yakınları da ihtiyaçlarına cevap veren yatakların arasından seçimlerini yapabiliyorlar. Hastanız için yatağı satın alırken bulunmasına dikkat etmeniz gereken özellikler arasında şunlar bulunmalıdır.

  • Katlanabilir
  • Ergonomik
  • Korumalı
  • Yemek, içmek gibi ihtiyaçların yataktan çıkmadan karşılanabilmesi
  • Yataktan hiç çıkamayan kişiler için yıkanma imkanı bulunması
  • Lazımlıklı olmasıyla tuvalet ihtiyacının da rahatça karşılanması
  • Uzun süreli kullanıma uygun olması
  • Fiyatının uygun olması

Motorlu Hasta Yatağı Nedir?

Motorlu hasta yatağı altında bir ya da daha fazla sayıda motorun olduğu yataklardır. Yatağa bağlanmış motorlar sayesinde hareket kabiliyeti çok daha fazla e kolay olmaktadır. Motorlar sayesinde hastanın kendisi ya da yakını hiç güç kullanmadan baş ve ayak bölgesini kaldırabilmektedirler. Böylece hastanın çeşitli pozisyonları alması ihtiyaçlarını karşılaması mümkün olmaktadır.

Ergonomik bir yapıda tasarlanan yataklarla kişinin kilosu, yaşadığı hastalık ne olursa olsun maksimum konforu bulması mümkün oluyor. Hastane ve bakımevlerinde olduğu gibi evlerde de uzun süre yatması gereken kişiler için en çok tercih edilen yatak çeşidi olmaktadır. Temizliğin kolay olması açısından motorlu yataklar hafif ve ayrılabilir parçalarla imal edilmektedir. Uzun süreli kullanımda yıpranmaz ve bozulmaz.

Motorlu Hasta Karyolası Fiyatları

Motorlu hasta karyolası fiyatları sahip oldukları motorun sayısına ve özelliklere bağlı olarak değişmektedir. Bundan dolayı hastaların yakınlarının satın almadan önce özellikleri konusunda bilgi sahibi olmaları gerekmektedir. Pek çok hastanın yakını bu konuda yeterli bilgiye sahip olmadığından yanlış seçimler yapılabilmektedir. Bunun sonucunda harcanan paranın boşa gitmesi gibi bir durum ortaya çıkmaktadır.

Motorlu hasta karyolası imalatı yapan firmamız müşterilerine bu konuda destek vermektedir. Uzman arkadaşlarımız özellikle bireysel kullanım için karyola alınması aşamasında en uygun olanın seçilmesinde yardımcı olmaktadırlar. Hasta tüm hayatı boyunca yatmayacaksa yatağın satın alınması yerine kiralanması gibi bir seçenekte kullanılabilmektedir. Detaylı bilgileri firmamız ile iletişime geçerek alabilirsiniz.