Google Adwords Nedir?

Google Adwords, Google Ads olarak yeniden adlandırıldığı Temmuz 2018'e kadar Google'ın reklam platformu tarafından kullanılan addır.

İnternet devi adı değiştirme kararı aldı çünkü başlangıçta yalnızca kelimelere (kelimelere) dayanan reklamlar, görsel n'nin büyüyen bir role sahip olduğu çok sayıda formatın ortaya çıkmasına neden oldu: arama ağı, görüntüleme, Youtube'daki videolar, vb.

Google Adwords'ün tarihi

Teknoloji şirketi, 1999 yılında, rakiplerinin web sayfalarında görünen rahatsız edici afişlerden kendisini farklı kılmak amacıyla, organik arama sonuçlarına benzer bir formatta reklamlarını kelimelerle pazarlamaya başladı. Böylece reklamları dahil etme kararı, reklamsız ücretsiz bir arama motoru olması amaçlanan Google'ın doğduğu felsefeyi sona erdirdi.

Ancak, kendisine en fazla gelir getiren şubeyi açma kararını haklı çıkarmak için, onu geleneksel medyanın en saf tarzında reklam kiralamaktan, arama yapanların ilgisini çektiği iddia edilen bir sisteme götüren bir süreç başlattı.

Google Adwords'ün işleyişi, gazetelerin ve dijital dergilerin sahip olduğu ödeme modelini taklit etmekle sınırlı olduğu için çok basit olmaya başladı: Bin gösterim başına maliyet (CPM). Ardından, tıklama başına ödeme

(TBM)

olarak adlandırılan ve reklamverenin yatırımlarının web sitelerine gelen trafiğe yansıtılacağını garanti eden şeyi benimsemeye devam etti.

Kullanıcıların, sayfasında vurgulanmış görünen reklamlarla ilgilenmesini sağlamak için Google, bir reklamı veya diğerini göstermek için yapılan yatırımın yanı sıra diğer ilgi faktörlerini de hesaba katan karmaşık teklif verme sistemini uygulamaya karar verdi.

Google Adwords (şimdi Google Ads) nasıl çalışır?

Google Adwords (artık Google Ads) ile kullanıcıların Google arama motorunda kullandığı olası anahtar kelimeleri kullanarak alakalı reklamlar oluşturabilirsiniz . Belirtilen anahtar kelime arandığında, verilen reklamı gösteren tetikleyici aktif hale gelir. Google Ads'de reklamı yapılan siteler, arama sayfasında, Google arama sonuçlarının üstündeki veya altındaki "Sponsorlu Bağlantılar" bölümünde görünecektir. Bir reklam tıklandığında, kullanıcı hemen o web sitesine yönlendirilir.

Google Ads hesabı oluşturmanın anahtarları

Google Ads'de bir hesap oluşturmak çok sezgiseldir, ancak daha önce deneyiminiz yoksa veya yatırım getirisinden (YG) para kazanmak istiyorsanız bir uzmana gitmeniz önerilir. Bu aracı kullanabilmek için tek şart, Gmail'de bir e-postanızın olmasıdır. Ardından, en uygun anahtar kelimelerle kampanya planlamaya başlamak için Google sayfasında ülke, saat dilimi, para birimi, ödeme yöntemi vb. ayarlarını yapın.

Reklamlarınızın profesyonel olarak yönetilmesini istiyorsanız bir reklam ajansı ile çalışmayı düşünebilirsiniz.