Göbek Fıtığı

Göbek fıtığı diğer bir adıyla karın fıtığı genellikle göbekte şişlik ve ağrı belirtileri ile ortaya çıkmakta olup aynı zamanda ayakta durmakla, kınamakla veya öksürmek ve artan sırt üstü yatmakla da ortadan kaybolan şişlikler söz konusu olmaktadır.

Erken dönem fıtıklarında genellikle sadece ağrı belirtisi ortaya çıkmakta olup bağırsakların karın dışına çıkmasını önleyen destek tabakanın zayıflaması ya da yırtılması nedeniyle söz konusu olan bir hastalıktır. Bu zayıflık bazen doğuşsal bazen de zorlayıcı hareketler nedeniyle ortaya çıkmaktadır.

Çocuklarda ve özellikle yeni doğanlarda görülen göbek fıtıkları 3 yaşına kadar doktor kontrolünde herhangi bir tedavi uygulanmadan beklenmekte olup yetişkinlerde göbek fıtığı görüldüğünde ise çoğunlukla ilerleyen evrelerde ameliyat yöntemi tercih edilmektedir.

Bu kapsamda özellikle göbek fıtığı ağrı yapar mı? Sorusu ve göbek fıtığı kilo yapar mı? Sorusu gibi konular göbek fıtığı şüphesi bulunan kişilerce araştırılan konular içerisinde yer almaktadır.

Göbek Fıtığı Ameliyatı

Dr. Çetin Altunal Tarafından verilen göbek fıtığı ameliyatı hizmeti kapsamında kişilerin fıtık bulunan bölgeye ameliyat işlemi uygulanması ile fıtığın alınması sağlanmaktadır. Göbek fıtığı ameliyatı açık veya kapalı yöntemlerle uygulanabilmekte olup genellikle hangi yöntemin uygulanacağı hastaların klinik durumuna veya hastanın durumuna göre belirlenmektedir.

Kapalı göbek fıtığı ameliyatı daha pratik olması yanı sıra aynı zamanda kısa bir iyileşme sürecine sahip olması nedeniyle herhangi bir engel bulunmayan hastalar için daha çok tercih edilmektedir.