Er Ryan’I Kurtarmak Filminde Er Ryan’I Oynayan Aktör Hangisidir?

Er Ryan'ı Kurtarmak filmi dram ve savaş konulu 1998 yapımı 2 saat 50 dakikalık bir filmdir. Film güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çekmektedir. Tom Hanks ve Matt Damon bu filmin başrol oyuncuları arasındadır. Er Ryan karakterine hayat veren oyuncu ise Matt Damon'dur.

Matt Damon Kimdir?

Asıl adı Matthew Paige Damon'dur. 8 Ekim 1970 tarihinde Amerika'da doğmuştur. Oyunculuk ve senaristlik yapmaktadır. Harvard Üniversitesi Edebiyat bölümünü tamamlamıştır. Oscar ödülü bulunmaktadır. 4 çocuk babasıdır. Yakışıklılığını başarısıyla taçlandırıp oyunculuk hayatına devam etmektedir.

Er Ryan'ı Kurtarmak Filmi Konusu

Robert Rodat tarafından kaleme alınan ve Steven Spielberg tarafından yönetilen 2. Dünya savaşı konulu bir savaş filmidir.

Film, Yüzbaşı Miller ve emrindeki askerlerinin gelen bir emir sonucunda tüm tehlikeleri göze alarak bir askeri kurtarma çabalarını anlatmaktadır. Kurtarılmak istenen askerin en büyük özelliği, diğer üç kardeşini de savaşta kaybetmesi ve annesinin kalan tek oğlunu da kaybetmemek için yetkililere başvurmasıdır. Bu başvurunun olumlu değerlendirilmesi sonucu Miller ve komutasındaki askerler zorlu bir arayış içine girerler. Varlığından bile şüphe ettikleri bir asker için zorlu yollardan geçerler. Yüzlerce asker arasında bulmaya çalıştıkları Er Ryan, onları en ummadıkları zamanda kendiliğinden bulur. Ama bulana kadar da yıllarca birlikte olduğu ve canından bile daha çok sevdiği yol arkadaşlarından bazılarını ölümün soğuk kollarına bırakmak zorunda kalır. Filmin en hüzünlü ve en gerçekçi sahnelerinden biri olan açılış sahnesi Normandiya Çıkarmasını konu almaktadır. Savaş anlarını adeta yaşatan ve insanın içine işleyen çarpıcı bir açılış sahnesi olduğunu belirtmek gerekir. Bir film site olan fulltimehdfilmizle.com ulaşabilirsiniz.

Er Ryan'ı Kurtarmak Filmi Oyuncu Kadrosu

Er Ryan'ı Kurtarmak filmi çarpıcı savaş sahnelerinin yanında çok kuvvetli bir oyuncu kadrosuna da sahiptir. Kuvvetli kadroda yer alan oyuncular Tom Hanks, Tom Sizemore, Adam Goldberg, Barry Pepper, Edward Burns, Giovanni Ribisi, Matt Damon, Vin Diesel ve Jeremy Daviestir.

Er Ryan'ı Kurtarmak Filmi Bütçesi, Hasılatı ve IMDB Puanı

Er Ryan'ı Kurtarmak filmi kadrosu, konusu ve çarpıcı sahnelerinin yanı sıra bütçe ve hasılat olarak da güçlü bir yapım olduğunu göstermektedir. Film bütçe olarak 70 milyon dolarlık büyük bir rakam kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Kullanılan bütçenin tümünün çok iyi bir şekilde kullanıldığı ve hakkını verdiği de belirtilmelidir. Film hasılat olarak da büyük bir rakama sahiptir. Tüm hasılat 481.840.909 dolar şeklinde olmuştur. Güzel bir yapımın böylesi güzel bir rakamla sonuçlanması da seyircinin filmi beğendiği ve hakkını da verdiğinin göstergesidir. Film, IMDB puanı olarak ise 8,6 lık bir puanla başarısını kanıtlamıştır. Ancak daha yüksek bir puan hak ettiği hâlâ bir tartışma konusudur. Tüm bu tartışmalara rağmen en iyi filmler listesinde 250 film arasından kendisine 34. sırada yer bulmuştur.