Drone bir tür insansız hava aracına verilen isimdir. Droneler uzaktan kumanda sayesinde kontrol edilir ve komut verilir. Video çekebilen modelleri olduğu gibi video çekmeyenleri de vardır. Droneler günümüzde A101 ve BİM gibi zincir marketlerde bile satılmaktadır. Pervanesi, motoru, gövdesi ve uçuş kontrol kartı gibi parçaları olan drone bu parçaların bir araya getirilmesiyle oluşur. Droneler motor güç sayısına göre isimlendirilir. Buna göre drone nedir? Diye sorarsanız dört farklı çeşidinden bahsetmemiz mümkün olacaktır.

Dronelere helikopterde denilir fakat bu yanlış olan bir bilgidir. Çünkü drone ile helikopterin kullanım alanları birbirinden çok farklıdır. Droneler giderek geliştirilmeye devam eden hava araçlarıdır. Firmalar ağırlığın azaltılması ve manevra kabiliyetinin artırılması için hafif malzemeler kullanırlar. Drone amatör spor için kullanılabildiği gibi daha profesyonel işlerde de kullanılabilir. Belli bir mesafeye kadar çıkan droneler için sertifika alma zorunluluğu vardır ve her yerde uçuş yapılmasına izin verilmez.

Exxen Üyelik İptal Etme

Exxen acun Ilıcalı tarafından kurulmuş ve şifreli yayın yapan dijital bir platformdur. Netflix’in popüler olmasından sonra proje üzerinde durulmuş ve var olan Exxen satın alınarak daha fazla geliştirilmesi hedeflenmiştir. Türkiye’de izleme alışkanlıklarının değiştiği bu günlerde Exxen yenilik yapmaya çalışırken kullanıcılar ilk kayıt işlemi sonrasında istediklerini bulamayınca üyelik iptalini tercih edebiliyor. Exxen üyelik iptal etme işlemi oldukça basittir. Yapılması gereken siteye giriş sağlandıktan sonra sağ üst bölümde yer alan hesap ve ayarlar sekmesine tıklaması gerekiyor. Abonelik bilgilerime tıkladıktan sonra ise üyeliğimi iptal et bağlantısına tıklamak yeterli olacaktır.