Para ve Piyasa uzmanı İslam Memiş ekonomiye dair tahminleriyle her daim haklı çıkan isimlerin başında geliyor. Geçtiğimiz gün dolar ve altın çakılacak açıklamasında bulunan İslam Memiş bazı ekonomistler tarafından ciddiye alınmamıştı.

İslam Memiş'in tahmini doğru çıktı. Yüksek rakamlardan dolar ve altın alan çok sayıda kişi zarar etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni ekonomi modeli piyasalarda karşılık buldu.

Türk lirasının daha fazla değerlenmesi için atılan adım meyvelerini vermeye başlarken Para ve Altın uzmanı İslam Memiş bundan sonra olacaklara dair bazı değerlendirmeler yaptı.

Katıldığı programda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni hamlesi hakkında bilgiler veren İslam Memiş kabinede değişiklik olabileceğini de öne sürdü.

Ekonomist İslam Memiş, CNN Türk canlı yayınında sunucu Büşra Arslantaş'ın sorularını tek tek yanıtladı. Memiş gündeme dair açıklamalarda bulunarak ocak ayında kabine değişikliğinin olacağını söyledi.

OCAK AYINDA KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ GELİYOR

Dış politikada gelişmeler olabileceğini açıklayan Memiş “Veya iç siyasette kabine değişikliği gibi kozunu sonra kullanabilir. Bunlar sırayla devletimizin düşündüğü bunu da zamanla uygulayacak olduğu politikalardır. Bugün ekonomiye odaklanmıştır. 3 haftadır da 'piyasaları biz nasıl rahatlatırız, vatandaşı nasıl rahatlatabiliriz TL'ye güveni nasıl rahatlatabiliriz derdindeyiz' diye düşündüler. 3 hafta sonra çok güzel örneklemeye dün akşam yaptılar.” dedi.

“Keşke 3 haftadır ayak sesleri gelseydi” diyen ekonomist Memiş, “Yüksek tansiyon olmasaydı. Ama sonuçta oldu. Ben görev değişikliği ve kabine değişikliği bekliyorum. Ocak ayında en geç. Ondan sonra da dış politikada sürpriz değişiklikler bekliyorum. Bunlar da ekonominin dinamiklerini olumlu yönde destekleyecek, Türk lirasına biraz daha rahat nefes aldıracak diye düşünüyorum.” Diye konuştu.

"3 HAFTA İYİ BİR SINAV VERDİLER"

Yorulan insanların görev değişikliğinden itibaren burada göstermiş oldukları performansın çok önemli olduğunu açıklayan Memiş, “3 hafta iyi bir sınav verdiler. Herkesin notu bana göre bir kenarda tutuldu. Kim hükümetin yanında oldu kim ortada oldu kim karşıda oldu bence bunların notu tutuldu. “ şeklinde konuştu.

DAHA GÜZEL PROJELERİ OLANLAR SAHADA OLACAK

Memiş, “Daha güzel projeleri olanlar bence sahada daha aktif olacaktır. Cumhurbaşkanımızın danışman kadrosundan tutun da bugüne kadar görev yaptığı insanların görev değişikliği olursa da bana göre olmalı. Sahada olumlu karşılık görecektir.

Aktif siyasete taze kan gelmesi hem insanların daha huzurlu olması daha ferah olması için fırsat olacağını düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.