Diş Törpülemede Dikkat Edilecekler

Diş törpüleme, dişlerin kalınlığını azaltmak için yapılan bir işlemdir. Genellikle çarpık dişlerin şeklini düzeltmek için kullanılır. Ancak minedeki küçük talaşları ve çatlakları gidermek için de kullanılabilir. Diş törpüleme işleminde dikkat edilecekler konusunda ayrıntılı bilgiler paylaşan Dt Dr. Cenker Selçuk; diş törpüleme işleminin amacı konusuna da değindi. İşte merak edilenlerin tamamı!

Dişleri törpülemenin temel amacı, dişlerinizin yüzeyini pürüzsüz hale getirmek ve hatta ısırdığınızda birbirine tam olarak oturmasını sağlamaktır. Bu, yiyeceklerin dişlerin arasına sıkışmasını önlemeye yardımcı olur ve genel diş sağlığınızı iyileştirmeye yardımcı olabilir. Böylece ağız ve diş sağlığı konusunda önemli kazanımların varlığından rahatlıkla söz etmek mümkün olmaktadır.

Diş Törpüleme İşlemini Kimler Yapabilir?

Diş törpüleme işlemi diş hekimi tarafından yapılabilen bir işlemdir. Bu işlem sırasında bazı diş hekimleri, üzerlerinde küçük, keskin bıçaklı el aletleri olan diş törpülerini kullanır. Bazı diş hekimleri de minyatür zımparalara benzeyen elle tutulan taşlama aletlerini kullanır. Burada son zamanlarda diş törpüleme işlemine yönelik olarak pek çok farklı aracın tasarlandığını ifade etmek mümkün olmaktadır. Bu da diş törpüleme işleminin üst düzeyde bir nitelikte hayata geçiyor olmasını mümkün kılmaktadır.

Diş törpülemenin sizin için uygun olup olmadığına karar vermeden önce diş hekiminizle konuşmalısınız. Dişlerinizi yakından inceleyecek ve diş minenizi törpülemekten başka seçenek kalmadığından emin olacaktır. Bu muayeneden sonra, diş eğeleme gülümsemenizi iyileştirmek için hala bir seçenekse, törpülemeden önce her dişin üzerine koruyucu bir florür jeli uygulayarak dişlerinizi hazırlamaya başlayabilir. Burada hangi teknik ve yöntemin uygulanacağı dişinizin genel durumuyla yakından ilgilidir.

Diş Törpüleme İşlemi Neden Öneriliyor?

Diş törpüleme, dişlerinizdeki küçük kusurları düzeltmek için kullanılabilecek bir işlemdir. Bu işlem; bir törpü veya yeni nesil teknolojilerle yapılabilecek küçük miktarlarda diş minesinin çıkarılmasını içerir. Diş törpülenmesinin en yaygın nedeni çürüğü ortadan kaldırmak ve çürük gibi çürük nedeniyle bozulan bir gülümsemeyi eski haline getirmektir. Böylece dişlerinizde harika bir gülümseme yakalamanız da mümkün hale gelecektir.

Gülümsemenizle ilgili eksik veya çarpık dişler gibi küçük bir kozmetik sorununuz varsa, diş hekiminiz bunları diş törpüleme işlemini önerebilir. Bu tedavinin amacı, dişlerinizin gücünden ödün vermeden gülüşünüzün görünümünü iyileştirmektir. Dişlerinizi törpülemenin bazı riskleri vardır. Risklerden biri, işlem sırasında zayıflamış dişlerinizden birinin tedavi sırasında kırılması veya kırılmasıdır. Bu aşamada diş törpüleme konusunda alanında uzman olanlardan hizmet almak; beraberinde önemli kazanımları getirmektedir.