Diş Eti Kaşıntısı Neden Olur, Nasıl Geçer?

Diş eti kaşıntısı altta yatan bir durumun işaretidir. Bu sorunun en yaygın nedeni dişlerde plak ve tartar oluşumudur. Bu, kötü ağız hijyeni veya takma diş takma ile daha da kötüleşebilir. Diş eti tahrişi, diş eti hastalığından ve diş çürümesinden de kaynaklanabilir. Diş eti kaşıntısına şunlar neden olabilir:

  • Diş çürüğü
  • Plak oluşumu
  • Kötü ağız hijyeni
  • Diş eti hastalığı (diş eti iltihabı)

Diş etinizdeki kaşıntıya birçok şey neden olabilir. En yaygın neden, dişlerinizin köklerinin etrafındaki diş etlerinin iltihaplanmasıdır. Diş eti ağrısı yaşıyorsanız, diş sağlığınızla ilgili dikkat edilmesi gereken bir sorununuz olabilir. Bu tarz bir sorun yaşıyorsanız mutlaka diş doktorunuza uğramalısınız.

Diş Eti Hastalıkları Diş Eti Kaşıntısına Neden Oluyor!

Diş eti hastalığı, dişlerinizde ve diş etlerinizde plak biriktiğinde ve enfeksiyona yol açtığında ortaya çıkar. Enfeksiyon diş etlerini tahriş edebilir veya alevlendirebilir ve dokuların şişmesine, kanamaya ve diğer sorunlara yol açabilir. Enfeksiyonlar ayrıca diş köklerinize (kök kanalı enfeksiyonu) veya hatta çene kemiğinizin daha derinlerine (periodontal apse) yayılabilir.

Diş hassasiyeti, açıkta kalan dentin dişinizdeki sinir uçlarını fırçaladığında ortaya çıkar. Bu, belirli yiyecekleri yediğinizde veya sıcak sıvılar içtiğinizde hafif rahatsızlığa ve hatta ağrıya neden olabilir. Günümüz itibariyle diş hassasiyeti gündeme geldiği zaman pratik tedavi yöntemleri karşımıza çıkar. Derin temizlik veya kanal tedavisi gibi prosedürler de tedavi tamamlandıktan sonra geçici diş eti hassasiyetine neden olabilir.

Diş Eti Kaşıntısı Nedenleri Nelerdir?

Diş eti kaşıntısına neden olabilecek birçok şey vardır. Diş macunu veya gargara alerjileri, bu durumun en yaygın nedenlerinden biridir. Bazı yiyeceklere karşı ağrılı reaksiyonlar da diş etlerinizde kaşıntılı bir hissi tetikleyebilir. Diş eti kaşıntısı, nüfusun önemli bir bölümünü etkileyen yaygın bir semptomdur. Bu aşamada diş eti kaşıntısının yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen bir rahatsızlık olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz.

Diş eti kaşıntısının başlıca belirtileri diş etlerinde kızarıklık, şişlik ve ağrıdır. Dişlerinizi fırçaladığınızda veya sıcak veya baharatlı yiyecekler yediğinizde diş etlerinizin kanadığını da fark edebilirsiniz. Çoğu diş eti kaşıntısı vakası hafiftir. Ancak bu tarz bir sorun yaşıyorsanız ve tedavi olmazsanız daha büyük sorunlar yaşamanız kuvvetli bir olasılık olacaktır.

 Diş eti kaşıntısı, geceleri uykunuzu kaçırmanıza neden olabilecek yaygın bir sorundur. Her yaştan insanı etkileyen bir sorundur. Ancak özellikle çocuklarda yaygındır. Genellikle yediğiniz veya içtiğiniz bir şeyden veya dişlerinizin durumundan kaynaklanır. Böyle bir sorun yaşıyorsanız diş doktorunuza gitmenizde fayda vardır.