Hali hazırda olan duvara dekor vermek amacı ile kaplanan doğal görünümlü tuğla çeşidine denilmektedir.

Son zamanlarda iç mekanlarda ev, kafe, iş yeri gibi pek çok mekanda dekoratif kültür tuğlası kullanılarak oluşturulan ortamın daha otantik ve benzersiz bir mekan olması sağlanmaktadır. Dekoratif taş tuğla ile mekanınıza girdiğinizde kendinizi farklı bir dünyaya girmiş gibi hissedeceksiniz.

Dekoratif Kültür Taşları Nedir?

Doğal taşlar kalıplar halinde kesilerek üretilen ve çimento esaslı olan duvar kaplama malzemesine dekoratif kültür taşları denir. Bu taşlar kaplanacak olan duvara bazen üst üste yığılarak, bazen de yan yana dizilerek dizayn edilmektedir. Dekoratif taş tuğla günümüzde dış alanlarda ya da iç alanlarda duvar dekorasyonu malzemesi olarak kullanılan bir kaplama şeklidir. Dekoratif kültür taşlarının kullanıldığı dış ve iç mekanlar ile oluşturulan ortam daha doğal bir görünüme sahip olur.

Kültür Tuğlası Nedir?

Kültür tuğlası oluşturulan mekanların iç ya da dış dekorlarında kullanılan mimari açıdan çok şık ve doğal görünmesini sağlayan taş yapılarda kullanılan malzemeye denilmektedir. Bu taşlar eski zamanlardan günümüze kadar daima tercih edilen bir dekor malzemesi olarak kullanılmıştır ve kullanılmaya devam edilmektedir.

Dekoratif taş tuğla ile dizayn etmek istediğiniz iç ve de dış mekanlar hem daha otantik, hem daha doğal hem de daha orijinal gözükmektedir. Böylelikle mimari tercihinizle farklılık yaratabilirsiniz. Dekoratif taş tuğla sitesinden bilgi alabilirsiniz.