Colostrum, cilt bakımında en önemli olan bileşenlerden birisidir. Gerek insanlarda gerekse hayvanlar olmak üzere tüm memelilerin doğum sonrası ilk 48 saat süresince üretmiş olduğu süte Colostrum adı verilir. Bir nevi ağız sütü olarak ta adlandırılır. Colostrum bileşeninde çok fazla oranda protein bulunmakla beraber D, C silika ve K2 vitamini, ayrıca probiyotik barındırır.

İnsan hücrelerinde yaşlanmayı yavaşlatan Colostrum  özellikle son dönemlerde cilt bakım ürünlerinde yer almaktadır. DNA’nın yaşlanma sürecini yavaşlatan tek madde olarak bilinen Colostrum cilt bariyerinin güçlenmesini sağlarken aynı zamanda hasarlı olan cilt hücrelerinin yeniden onarılmasına destek verir. Bu nedenle özellikle cilt bakım rutinine colostrum içerikli ürünlerin eklenmesi faydalı olur.

Gençlik İksiri Colostrum

Temel olarak cildin yaşlanmasına sebep olan birtakım semptomlarla savaşan Colostrum, cildin onarılmasında büyük rolü olan kolajen üretimin artmasını sağlıyor. Kolajen üretimi artan cilt hücreleri iyileşme göstererek cildin yenilenmesini ve tazelenmesini, genç kalmasını sağlıyor. Yüksek oranda immunoglobulin ve protein oranı içeren Colostrum First Milk, ciltte anti-aging etkisi yaratır.

Ciltte yer alan ince çizgilerin, mimik kırışıklıklarının azalmasına ve düzenli kullanımda tamamen yok olmasına destek sağlar. Cildin onarılmasını ve genç bir görünüme kavuşmasını sağlayan Colostrum, aynı zamanda cildin desteği olan nem oranını da düzenler. Sizler de Colostrum mucizesini yaşamak ve sağlıklı cilde sahip olmak için https://www.colostrum.com.tr/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.