Kaldırım taşı olarak da bilinen bordür, yol ile kaldırım arasındaki ayrımın yapılması ve çizginin belli edilmesi amacıyla yapılan uygulamadır. Bordür taşları sayesinde kaldırım üzerindeki su giderlerinin ayrılması mümkündür. Bordür özellikle sokaklarda görmeye alışık olduğumuz taşlardır. Çevre düzenlemesinde kullanılan bu taşların kolay uygulaması olduğu gibi oldukça dayanıklı malzemeden yapıldığını da söyleyebiliriz.

Bordür bir beton elemanıdır, dolayısıyla uzun yıllar boyunca zarar görmeden kullanılabilir. Yolların yanı sıra bahçelerde de kullanılan bu taşlar farklı boyutlarda üretilir ve bu sayede her mekan için uygun hale getirilmiş olur. Bordür taşları birbirine geçebilecek şekilde tasarlanmış olduğundan uygulama alanından devrilmesi ya da bozulması gibi bir durum söz konusu olmayacaktır. Birbirine geçiriliyor olması ise taşı daha sağlam ve daha dayanıklı hale getirecektir.

Bordür Nasıl Yapılır?

Bordür taşının yapımı makine sayesinde olur. Beton sıvı haldeyken kalıp içerisine dökülür ve belli bir süre boyunca kurumaya alındıktan sonra kalıptan çıkarılır ve bu şekilde kullanıma hazır hale gelir. Bordür de parke taşı gibi istenilen farklı renklerde üretilebilir ya da isteğe bağlı olarak sonradan boyanabilir. Beton yapı malzemesi olan bordür, aynı zamanda estetik açısında da bahçe ya da yolun güzel görünmesini ağlayacaktır. Bunun için bahçe ve yol gibi insanların yaşam alanlarının dışında da kullanılmaktadır. Farklı model ve renklere sahip olan bordür taşları için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.