Balık Kolajeni Nedir?

Kolajen; biyoloji derslerinden öğrendiğimiz üzere vücutta en çok bulunan proteindir. Kas, kemik, damar ve cilt yapısında çok miktarda kolajen bulunur. İnsanlar; kolajenin önemini merak ederler. Her şeyden önce, kolajenin dokuları bir arada tuttuğunu ifade edebiliriz. Bir başka deyişle, kolajenin varlığı insanların çok sayıda sağlık sorunundan uzaklaşmasını mümkün kılar.

Kolajen; kemik ve kas dışında cilt için de hayati bir öneme sahiptir. Pürüzsüz ve aydınlık bir cilde sahip olmak adına kolajen üretiminin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi gerekir. Ancak, kolajen üretimi; yaşa bağlı olarak azalır. Bu yüzden, belirli bir yaşın üzerindeki insanlar; cilt elastikiyetini kaybederler. Ayrıca, parlak cilt görünümünden uzaklaşırlar. Balık kolajeni; insan vücudu adına ciddi bir öneme sahiptir. Birçok insan; kolajenden mahrum kalmamak adına balık kolajen takviyesi kullanmayı tercih eder.

Balık Kolajeni Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kolajen takviyesi kullanmayı düşünenlerin aklında balık kolajeni mi yoksa sığır kolajeni mi daha iyi sorusu yer alır. Bu soruya net bir cevap vermek oldukça zordur. Her iki kolajen türünün de farklı özellikleri mevcuttur. Her şeyden önce, balık kolajeni; adından da tahmin edilebileceği üzere balıkların kolajen bakımından zengin deri ve pullarından elde edilir. Bunun yanı sıra, balık kolajeninin diğer kolajen türlerine kıyasla öne çıkan birtakım özellikleri mevcuttur. Düşük bir molekül ağırlığına sahiptir. Bu sayede, vücut tarafından olabilecek en kısa sürede emilir. Bir başka deyişle, kana kısa sürede karışır. Ayrıca, Tip1 kolajeni diğer kolajen türlerine kıyasla daha fazla barındırır. Balık kolajeni; cilde olumlu etkileri ile öne çıkar. İnsanlar; cildin pürüzsüz ve yumuşak görünümünü korumak adına balık kolajeni takviyesi kullanmayı tercih ederler.

Balık kolajeni kullanmak isteyenlerin sayısı bir hayli fazla olsa da kullanım öncesinde bazı hususlara dikkat edilmelidir. Her şeyden önce, insan sağlığı adına herhangi bir risk teşkil etmeyen balıklardan elde edilen bir kolajen olup olmadığı araştırılmalıdır. Bunun yanı sıra, düşük molekül ağırlığıyla cilt tarafından olabilecek en kısa sürede emilen bir balık kolajeni tercih edilmelidir.

Balık Kolajeninin Öne Çıkan Özellikleri Nelerdir?

Balık kolajeni; birtakım özellikleriyle farklı olduğunu gösterir. Her şeyden önce, cilt tarafından 1.5 kat daha hızlı emilir. Daha evvel de ifade ettiğimiz gibi kana hızlı bir şekilde karışır. Ayrıca, etkisini cildin alt katmanlarına kadar ulaştırır. Balık kolajeni kullanan insanlar; bu ürünün etkisini olabilecek en kısa sürede görürler.

Yaşlanmak; her insanın kabusudur. Birçok kişi; yaşlanmanın etkisini geciktirmek ister. Balık kolajeni; bilhassa cilde etki etmesinden dolayı tercih edilir. Hatta, etkisini cildin alt katmanlarına kadar göstererek insanların şikayet ettiği ince çizgiler, kırışıklık ve esneklik kaybı gibi sorunları çözer. Cilt problemlerini en kısa sürede azaltır. Diğer kolajen türlerine kıyasla daha fazla aminoasit içerir.