APK dosyası, bir Android uygulama paketi dosyası türüdür. .apk dosyası gibi bir Android uygulaması için gereken tüm verileri ve kodu içeren sıkıştırılmış bir arşivdir.

APK dosyaları, Android cihazlara uygulama yüklemek için kullanılır. Ayrıca, geliştiricilerin uygulamalarını yüklemelerine ve indirilebilir hale getirmelerine olanak tanıyan Google Play mağazası aracılığıyla uygulamaları kullanıcılara dağıtmak için de kullanılırlar.

APK dosyalarına "Android Paket Dosyaları" da denir.

APK Dosyaları Ne İşe Yarar?

APK dosyaları, Android yazılımı için oluşturulan dosyalardır. Bir APK dosyası, bir Android cihaza kurulacak olan bir uygulama için derlenmiş kod ve kaynaklardan oluşan bir pakettir. APK dosyası, android paketi (APK) dosya biçiminin sıkıştırılmış bir biçimidir.

APK dosyaları, Android telefonlara ve tabletlere uygulama yüklemek veya bunlara yüklenmiş uygulamaları güncellemek için kullanılabilir.

APK Dosyalarını Android Telefonlara İndirme ve Yükleme

Bir APK dosyası yüklemek için cihazınızda "Bilinmeyen Kaynaklar"ı etkinleştirdiğinizden emin olmanız gerekir. Bunu Ayarlar > Güvenlik'e gidip "Bilinmeyen Kaynaklar"ın yanındaki kutuyu işaretleyerek yapabilirsiniz.

Bunu yaptıktan sonra tarayıcınıza geri dönün ve istediğiniz apk dosyasını indirin. Ardından açın ve "Yükle"ye dokunun.

Hangi Sitelerden Hile APK İndirmeliyiz?

Hile Apk yüklemek istiyor fakat hangi sitelerden indireceğinizi bilmiyorsanız sizin için araştırma yaptık ve en güvenilir apk indirme sitelerini bulduk. Android Oyun indirebileceğiniz sitelerin başında  Moddiot gelmektedir. Bu site sayesinde hileli oyunları apk olarak indirip oynayabilirsiniz.

APK İndirmek Güvenli mi?

Güvenilir sitelerden apk dosyası indirdiğiniz sürece apk dosyaları tamamen güvenilirdir. Apkpure , Apkmirror ve Moddiot gibi güvenilir Apk hile siteleri paylaşım yapmadan önce dosyaları tarar ve kullanıcılarına sunar. Bu sitelerden rahatça apk indirebilirsiniz.

En Popüler Apk Oyunları Hangileri?

İlk defa apk indiriyorsanız en popüler oyunları merak ediyor olmalısınız. Günümüzde birçok hileli apk oyun var. Bunlardan bazılarını sizler için araştırdık. İşte liste: