Asıl amacınız diğer topakları yemek olacak, aksi takdirde daha büyük kabarcıklar tarafından tüketileceksiniz. Büyümeniz için daha zayıf bloblardan yararlanmalısınız. Ne kadar büyürsen o kadar güçlenirsin. Ancak, sizi tüketmeye çalışacak daha büyük hücrelere dikkat etmelisiniz. Bir kez yenildiğinde, ne kadar büyük olursanız olun sizin için oyun bitti diyebiliriz.

Agar.io Nedir?

Agar.io, Brezilyalı geliştirici Matheus Valadares tarafından oluşturulan devasa çok oyunculu bir çevrimiçi aksiyon oyunudur. Oyuncular, bir Petri kabını temsil eden bir haritada bir veya daha fazla dairesel hücreyi kontrol eder. Amaç, oyuncunun hücrelerini yiyebilecek daha büyük hücrelerden kaçınırken, agar ve oyuncunun hücresinden daha küçük hücreleri yiyerek mümkün olduğunca fazla kütle elde etmektir. Her oyuncu bir hücre ile başlar, ancak oyuncular bir hücreyi yeterli bir kütleye ulaştığında ikiye bölerek birden fazla hücreyi kontrol etmelerine izin verebilir. Adı, bakteri kültürü için kullanılan madde agarından gelir.

Agar.io Nasıl Oynanır?

Kontroller veya oyun çok basit. Bir fareye veya izleme pedine, Ara Çubuğuna ve işlevsel bir "W" tuşuna ihtiyacınız var. Boşluk çubuğunu kullanarak bloğunuzda gezinebileceksiniz. W tuşu, virüsler için kütle boşaltmanızı sağlar. Bu anahtar aynı zamanda fazla kilolardan kurtulmanızı ve diğer oyuncuları beslemek için biraz kütle kaybetmenizi sağlar. Ne kadar küçükseniz, o kadar hızlı hareket ettiğinizi ancak gücünüzün o kadar az olduğunu unutmayın. Boşluk çubuğu, hücrelerinizi ikiye bölmenizi sağlar. agar.io

Agar.io Oyunu Özellikleri Nedir?

Agar.io'nun en çekici özelliği, çevrimiçi öğeyi eklemesidir. Bu da oyunu çok bağımlılık yapıyor. Agar.io ilginç ve oynaması basit olsa da bilmeniz gereken birkaç şey var:

Temel Mekanik

Sadece senden daha küçük blobları yiyebilirsin. Ne kadar çok yersen o kadar büyürsün. Küçük lekeler, büyük lekelerden çok daha hızlıdır. Bu, daha büyük blobların daha küçük olanları yakalamasını zorlaştırır. Boşluk tuşuna basarak kütlenizin yarısını bir bloba bölerek gönderebilirsiniz. Bir damla daha yemen için ondan %25 daha büyük olmalısın. 'W' tuşu, hareket ettiğiniz yönde bir miktar kütle boşaltmanızı sağlar. Bu hızınızı artırır ve ayrıca virüsleri besler. Yalnızca en fazla on altı bloba bölünebilirsiniz. Genel puan, mevcut turda sahip olduğunuz en yüksek puana karşılık gelecektir.

Oyun Modları

Agar.io'nun üç oyun modu vardır; Herkes İçin Ücretsiz, Takımlar ve Deneysel modlar.

  1. Free-For-All modu, orijinal veya klasik oyundur. Diğer tüm modların geliştirildiği şeydir. Burada düz bir blob olarak oynayabilir veya tercih ettiğiniz bir dış görünüm ve ad kullanabilirsiniz. Mevcut haritadaki en büyük bloğu gösteren bir lider tablosu da var.
  2. Takım modunda oyunculara bu üç renkten biri verilir; Kırmızı, Yeşil veya Mavi. Renginize uyan tüm lekeler ekibinizdedir. Artık diğer tüm renkleri yiyebilirsiniz.
  3. Deneysel mod, Agar.io'daki en son moddur. Geliştiricinin yeni mekanikler ve özellikler denemesine izin verir, bu nedenle oyuncular bu moddalarsa garip ve yeni mekaniklerle karşılaşabilirler. Geliştirici, geri bildirime bağlı olarak bazı özellikler ekleyebilir veya kaldırabilir ve ayrıca yeni bir mod oluşturabilir.

Agar.io Taktikleri ve İpuçları

Agar.io'da yemek yemeli veya yenmelisiniz. Ormanın kuralları burada çok uygulanabilir. Ancak, her zaman galip gelen güçlüler değil, esprililer. İşte işinize yarayabilecek bazı ipuçları:

  • Küçükseniz virüslerden yararlanın. Virüsler yalnızca 150'den büyük lekeleri etkiler, bu nedenle küçükseniz en iyi arkadaşınızdır. Düşmanınızın düşmanı dostunuzdur.
  • Rakiplerinizi tuzağa düşürmek için köşeleri ve kenarları kullanın. Daha küçük bloblar çok hızlı olduğu için onları köşeye sıkıştırıp tüketebilirsiniz.
  • Avlanmanız gerektiğinde ve büyük olduğunuzda bölün. Daha büyük lekeler çok yavaştır, bu nedenle avlanmak oldukça zor olabilir. Böl ve yönet tekniğini uygulayın.
  • Virüsleri bölmek için rakiplerinizin yönünde besleyin.
  • Ayrıldıktan sonra sizi emebilecek lekelere dikkat edin. Haritadaki en büyük lekelerden kaçın.
  • Ne zaman ayrılacağınızı bilin. Rakibinizden uzaktayken bölünürseniz hedefinizi kaçırırsınız.
  • Ne yaparsan yap, boyu 150 civarındaysa virüslerden uzak dur.
  • Ekip modunda, gerekirse ekip üyelerinizi besleyin. Örneğin, bir takım arkadaşınızın bir damla yemeye çalıştığını ancak %25 kuralı nedeniyle başarısız olduğunu görürseniz, onu beslemek için W tuşuna basın.
  • Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için. Tehlikede olduklarında takım arkadaşlarına yardım et. Daha büyük lekeler tarafından kovalandıklarında onları besleyin veya yollarından uzak durun.
  • Son olarak, yaklaşık 200 yaşındaysanız, ikiden fazla hücreye bölünmek sizi daha savunmasız hale getirecektir.